Om Gilroy's


Inspirationen till Gilroy's take away kom från en macka serverad i Florens saluhall 2003 – surdegsfralla, långkokt kalvbog och Greek sauce: basic, gott och mättande! Så att erbjuda några få fräscha, enkla och lunchmackor, gjorda från grunden – á la minute, av råvaror från trakten – kändes väldigt lockande när det fanns en lucka i kalendern sommaren 2020.

Grundare av Gilroy's är Suzanne Möller, som började samla recept som 15-åring, extraknäckte 10 år i restaurangbranschen som servitris och kock, och vars intresse för god mat, bra råvaror och lokala producenter blir större för varje år.

Vår meny/Äta i Vadstena
Vi har fem mackor på menyn för den som vill äta ute i Vadstena, och som vi varierar efter vad som är poppis, vilka leverantörer vi har och vilken inspiration vi får. Grunden är en surdegsfralla eller glutenfri fralla, med pulled beef eller annat kött, rökt röding eller sik och kyckling med grymt goda såser. Dessutom gör vi en veganmacka och en vegetarisk macka som kan innehålla ägg eller mjölkprodukter.

För den som är sugen på något sött har vi också belgiska våfflor.

Inget svinn
Vårt mål är att alla mackor ska gå åt. Kom förbi en kvart innan vi stänger - om vi har mackor kvar, kan du köpa dem två tior billigare. Eller ladda ner appen Karma och få en pushnotis när det finns mackor över. Mindre svinn av mat i Vadstena helt enkelt.

 Följ oss på Facebook och Instagram.